Eilen tuli ihana yllätys kun posteljooni soitti ovikelloa ja törkkäsi mulle paketin kouraan, joka paljastui vähän aikaa sitten tilaamakseni ponilotiksi. En edes muistanut, että olin poneja tilaillut, joten olipa todellakin ihana yllätys. Paketissa oli 6 ponia. Baby Sundance, CF Cottoncandy, Blue Belle, Starshine, Lily ja Baby Half Note.

Tilaus oli eräänlainen koetilaus tuonne vnctoys.com/ verkkokauppaan. Täytyihän sitä kokeilla, että onko turvallinen paikka tilata, joten en tehnyt kovin suurta tilausta. Tilaus sujui hyvin ja voin lämpimästi suositella muillekin. Maksu tapahtui PayPalilla ja postikulut olivat noin 20€, joista sain kuitenkin vielä n.7€ takaisin, eli postituskaan ei ollut kovin kallista. Taitaapi olla aikalailla samaa luokkaa kun ihan Suomen sisäisessäkin postissa. Ei ainakaan kovin paljon kalliimpaa. Paketilla kesti noin 3 viikkoa tulla perille, eli myös ihan kohtuullinen aika. En edes osannut vielä poneja odottaa kun mulla oli sellanen kauhukuva, että paketin tulo voi kestää vaikka 2kk, kun en ole oikeastaan aiemmin mitään kovin paljoa ulkomailta tilaillut. Muutenkin palvelu oli erittäin hyvää. Tilauksesta tuli vahvistus, maksusta kuitti ja vielä ilmoitus siitä, että ponit oli postitettu. Ponit oli pakattu pieneen pahvilaatikkoon silkkipaperiin eli ihan kohtuullisen hyvä pakkauskin. Poneja ei ollut kuitenkaan erikseen pakattu vaan kaikki olivat yhdessä kasassa. En tiedä sitten onko esimerkiksi ponisyövän leviäminen tuossa ajassa mahdollista jos syöpäiset ja syövättömät ponit ovat keskenään. Omassa lotissani parilla ponilla oli ainakin ihan reilusti syöpää, mutta ei muissa näkynyt mitään tarttumisen merkkejä. Tietenkään en voi tietää miltä ponit ovat näyttäneet pakkausvaiheessa. Ainut huono puoli tilauksessa oli, että vaikka sanonta kuuluukiin "Kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa" niin se ei kyllä pitänyt tässä tapauksessa paikkaansa. Eli pari ponia oli huonommassa kunnossa kuin kuvasta olisin odottanut. Toisaalta se voi olla kyllä ihan omaa mokaakin. Eipä kai tullut kuvia ihan niin tarkasti silmäiltyä. Ja kyseiset ponit olivat kuitenkin "baittiponien" osiosta tilattu, joten sitä osasi odottaa. Kokonaisuudessaan olen kuitenkin erittäin tyytyväinen tilaukseeni. Tässä kuitenkin tilaus tiivistettynä.

Tilaus VNCtoys:

6 ponin lotti. Postikulut n.20€, joista myöhemmin palautettiin 7€, eli todelliset postikulut 6 ponille n. 13€

Plussat

+ nopea toimitus (n. 3 viikkoa), postitus heti tilauksesta seuraavana päivänä

+ ylimääräiset postikulut palautettiin postituksen jäljeen

+ yhdenpito toimi, eli tilauksesta vahvistus, maksusta kuitti ja ilmoitus siitä, että ponit oli postitettu

+ ponit pakattu silkkipaperiin, eli esim. sanomalehteen. Muutenkin suht siisti pakkaus.

Miinukset

- Kuva ei kertonut ponien todellista kuntoa kovin hyvin. Toisaalta ponit olivat kyllä baiteiksi luokiteltuja, joten jo tilaushetkellä oli tiedossa, että ponit saattavat olla huonossa kunnossa. Suosittelen kuitenkin katsomaan kuvan mahdollisimman tarkkaan, sillä esimerkiksi neonspotit eivät välttämättä näy kovin hyvin kuvissa. Lisäksi sivulla oli ilmoitettu, että ponit myydään siinä kunnossa kun ne ovat ja ylläpitäjälle saa lähettää mahdolliset tarkentavat kyselyt ponin kunnosta ennen tilausta mikäli haluaa.

- Ponit olisivat voineet olla erikseen esimerkiksi pieniin pusseihin tai erillisiin silkkipapereihin, mutta se nyt ei ole mikään suuri virhe vaan taitaa olla enemmänkin vain ehkä hieman ylivarovaisuutta.

- Sivulla ei mainittu mitään mahdollisista variaatioista. Esimerkiksi omaan tilaukseeni kuului Cottoncandy ja Blue Belle, joista Cottoncandy on CF ja Blue Belle taas alkuperäinen flat feet. Tämä nyt ei ollut välttämättä mikään virhe, varsinkin kun ponit olivat baittikuntoisia, mutta hyväkuntoisesta ponista olisi ollut eri asia. Niissä kuitenkin taisi sivulla olla merkinnät mahdollisesta variaatiosta.

Lopputulos on siis se, ettei tilauksessa ollut mitään varsinaista vikaa ja voin lämpimästi suositella myös muillekin. Siitä en tiedä, että tuleeko tullin kanssa sähläystä isompien tilausten kanssa, mutta tälläinen pienempikin tilaus sujui ihan näppärästi eivätkä postikulut nousseet taivaisiin.